• Arkib Artikel

KURSUS MEMPERKASA TENAGA KERJA SIRI III: SIRI MOTIVASI & PENGUKUHAN PASUKAN

11903300 1025649900790209 975185758 n

KURSUS MEMPERKASA TENAGA KERJA SIRI III : SIRI MOTIVASI & PENGUKUHAN PASUKAN DI PULAU PERHENTIAN, TERENGGANU

SINTOK: Jabatan Bendahari, Universiti Utara Malaysia (UUM) dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Terengganu buat kali ke-3 telah berjaya menganjurkan Kursus Memperkasa Tenaga Kerja Siri II : “ Siri Motivasi & Pengukuhan Pasukan” bertempat di Shari-La Resort, Pulau Perhentian, Terengganu pada 26-28 Mei 2015.

Kursus ini telah berjaya meningkatkan motivasi dan kepimpinan diri peserta agar sentiasa komited dan produktif di samping melahirkan individu yang lebih kreatif dan berinisiatif dalam menjalankan tugas yang diamanahkan.

Hasil dari kursus tersebut peserta telah menunjukkan rasa tanggungjawab dalam kumpulan masing-masing selain sentiasa mengutamakan kecergasan bagi meningkatkan tahap pengurusan jasmani dalam melaksanakan task yang diberikan diri selaras dengan objektif kursus ini.

Di harap kursus sebegini akan dapat dilaksanakan lagi pada masa-masa yang akan datang agar sikap positif dan personaliti diri sentiasa tersemai di kalangan staf.

HABIS.