• Arkib Artikel

PEMANTAPAN PROSEDUR KEWANGAN, MELESTARIKAN KEWANGAN UNIVERSITI

gmbr bengkel mpk2

Sintok: Jabatan Bendahari, Universiti Utara Malaysia pada 27 & 28 Mac 2016 yang lalu, telah mengadakan bengkel Penambahbaikan Manual Prosedur Kewangan, Manual Kawalan Dalaman serta Peraturan Kewangan Universiti bertempat di Bilik Tantalia Hotel EDC, UUM.

Objektif bengkel ini ialah untuk melihat semula dan mengemaskini prosedur-prosedur kewangan yang terdapat di dalam Manual Prosedur Kerja (MPK), Manual Kawalan Dalaman, Peraturan Kewangan Universiti, Dokumen ISO serta buku-buku panduan yang berkaitan urusan kewangan di Jabatan Bendahari bagi memastikan ianya selari dengan peraturan semasa yang diterimapakai oleh universiti.

Bengkel yang telah dirasmikan oleh Tn. Hj. Amron Man, selaku Bendahari Universiti Utara Malaysia ini turut melibatkan penyertaan oleh tiga puluh (30) orang staf Jabatan Bendahari yang telah menunjukkan komitmen yang padu bagi menjayakan objektif bengkel.

Habis.